Recepty na obed Recepty na obed

Bravčová panenka v slaninovom kabátiku

Bravčová panenka v slaninovom kabátiku
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Jemnému, diétnemu mäsku dodá šmak slaninka. Ako prílohu servírujeme pečený karfiol s kurkumou a zelenú fazuľku na masle.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Bravčová panenka v slaninovom kabátiku
Jemnému, diétnemu mäsku dodá šmak slaninka. Ako prílohu servírujeme pečený karfiol s kurkumou a zelenú fazuľku na masle.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 35 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 45 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 16 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 2 PL olej
  • 500 g bravčová panenka
  • 150 g plátková slanina
  • 1 ks menší karfiol
  • 200 g zelené fazuľky
  • 2 PL maslo
  • soľ mletá červená paprika, farebné korenie, kurkuma

Postup varenia:
 

  • Rúru rozohrejeme na 160 °C.
  • Mäsko posolíme po celom povrchu.
  • V panvici na vysokom plameni rozohrejeme olej a mäsko na ňom sprudka restujeme, kým sa nezatiahne a nevytvorí sa zlatohnedé sfarbenie. Panenku otáčame a proces opakujeme na 3 až 4 stranách a tiež na oboch koncoch rolky, tak aby bola kompletne uzavretá.
  • Opečenú panenku jemne poprášime mletou paprikou a čerstvo zomletým farebným korením po celom povrchu.
  • Následne ju zavinieme do plátkovej slaninky. Začneme na jednom konci a postupne obtáčame jednotlivé plátky v približne rovnakej hrúbke po celej dĺžke rolky až k opačnému koncu.
  • Zabalenú panenku pomaly pečieme v rúre asi 35 až 40 minút.
  • Medzitým si pripravíme karfiol, ktorý umyjeme, rozdelíme na menšie ružičky. Tie povaríme 2 až tri minútky v horúcej vode a vyberieme do malého pekáčika. Horúci karfiol premiešame s trochou masla, osolíme a pridáme asi pol lyžičky kurkumy. Všetko dobre premiešame a vložíme do rúry k panenke približne v 20 minúte pečenia.
  • V tej istej vode ako karfiol povaríme fazuľky, kým nebudú mäkké. Scedíme a premiešame s trochou soli a masla.
  • Panenku nakrájame na plátky a podávame s karfiolom a fazuľkami.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 16kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 2gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gSodík: 9mgDraslík: 1mgVitamín A: 36IUCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: Pečená panenka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO
   

Není povolené komentovať.