Recepty na obed Recepty na obed

Bravčová panenka s hubovou omáčkou

Bravcova panenka s hubovou omackou
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Bravčová panenka je to naj mäso z prasiatka. Treba trafiť dobu pečenia, aby bola krásne jemná a šťavnatá.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Bravčová panenka s hubovou omáčkou
Bravčová panenka je to naj mäso z prasiatka. Treba trafiť dobu pečenia, aby bola krásne jemná a šťavnatá.
ČAS PRÍPRAVY: 5 mins
ČAS VARENIA: 35 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Druh jedla: Hlavné jedlo
Porcie: 2 porcie
Kalórie: 247 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1 ks soľ mleté čerstvé korenie
  • podľa chuti bravčová panenka cca 700 g
  • trochu olej

HUBOVÁ OMÁČKA

  • 1 hrsť sušené huby
  • trochu olej a maslo
  • 1 ks menšia cibuľa
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 1 PL maslo
  • 1 KL kryštálový cukor
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Bravčová panenka je to naj mäso z prasiatka. Treba trafiť dobu pečenia, aby bola krásne jemná a šťavnatá.
  • Rúru rozohrejeme na 180°C.
  • Bravčovú panenku prerežeme na polovicu, aby sa nám vošla do panvice. Oba kúsky obalíme v soli a čerstvo zomletom (podrvenom) čiernom korení.
  • Na panvici, hrnci či pekáči, ktorý možno vložiť do rúry a má pokrievku, rozpálime olej a mäsko na ňom sprudka opečieme zo všetkých strán (vrátane rezu) tak, aby sa zatiahlo a bolo krásne zlatavé.
  • Hrniec s mäskom prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry (180°C) na 15 až 20 minút podľa veľkosti panenky.
  • Huby zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút napučať. Potom z nich vytlačíme vodu a hubový lúh odložíme bokom.
  • Na troške masla a oleja speníme cibuľku, pridáme huby a spolu restujeme asi 5 minút.
  • Potom huby podlejeme troškou výluhu, privedieme k varu, prilejeme smotanu a všetko spolu krátko povaríme.
  • Omáčku dochutíme cukrom, soľou a korením a nakoniec zjemníme maslom.
  • Panenku pokrájame na kolieska, prelejeme omáčkou a podávame naspríklad s pečenými zemiakmi.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 247kcalSacharidy: 4gProteíny: 3gTuky: 25gNasýtené tuky: 14gCholesterol: 65mgSodík: 299mgDraslík: 177mgVlákniny: 1gCukry: 4gVitamín A: 797IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 1mgVitamín D: 1µgCalcium: 138mgKyselina listová: 9µgŽelezo: 1mgHorčík: 13mgFosfor: 144mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Pečená panenka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
BRAVČOVÉ MÄSO · MÄSITÉ JEDLÁ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Hlasujte za recept.