Recepty na obed Recepty na obed

Bolonská omáčka

Recepty na obed - Výborná talianska omáčka, ktorou môžete obohatiť svoje obľúbené cestoviny.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Výborná talianska omáčka, ktorou môžete obohatiť svoje obľúbené cestoviny. 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Bolonská omáčka
Výborná talianska omáčka, ktorou môžete obohatiť svoje obľúbené cestoviny.
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 40 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 6 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 600 g mleté mäso
  • 300 ml hovädzí vývar
  • 350 g lúpané paradajky
  • 4 PL olivový olej
  • 3 PL paradajkový pretlak
  • 1 ks cibuľa
  • 2 strúčiky cesnak
  • podľa chuti soľ
  • podľa chuti mleté čierne korenie
  • podľa chuti mletá červená paprika
  • podľa chuti čerstvá bazalka

Postup varenia:
 

  • Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Na panvici rozhorúčime olivový olej a vysypeme cibuľu s cesnakom. Posolíme a opečieme dozlatista. Potom pridáme mleté mäso a opekáme kým nám mäso nezhnedne. Následne pridáme mleté čierne korenie a mletú červenú papriku – premiešame a krátko opekáme. Nalejeme vývar, premiešame a varíme 15 až 20 minút. 
  • Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku. Lúpané paradajky rozmixujeme a zmiešame s paradajkovým pretlakom. Pridáme podľa chuti soľ, mletú červenú papriku, mleté čierne korenie, nasekanú bazalku a prelisovaný alebo nastrúhaný cesnak. Omáčku dobre premiešame a pridáme ju k mäsu. Premiešame a varíme ďalších 10 minút. Potom môžeme podľa chuti pridať ešte nasekanú bazalku. Premiešame a odstavíme. 
  • Hotovú omáčku podávame napríklad s cestovinami. 

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 6kcalSacharidy: 1gProteíny: 1gTuky: 1gNasýtené tuky: 1gSodík: 1mgDraslík: 2mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 1IUVitamín B6: 1mgVitamín C: 1mgCalcium: 1mgKyselina listová: 1µgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: omáčka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
OMÁČKY · Talianska kuchyňa
   

Není povolené komentovať.