Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať. Inšpirujte sa receptami z Palmy, pri ktorých výnimočnú chuť menu dodajú repkové oleje Raciol s bylinkami.
Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať. Inšpirujte sa receptami z Palmy, pri ktorých výnimočnú chuť menu dodajú repkové oleje Raciol s bylinkami.
Suroviny – Ingrediencie:
- 150 g práškový cukor
- 3 ks vajce
- 30 g čerstvá bazalka
- 100 ml olej Raciol bazalka
- 100 ml mlieko
- 1/2 balíčka prášok do pečiva
- 200 g hladká múka
- 250 ml smotana na šľahanie
- podľa chuti čerstvé maliny
- podľa chuti práškový cukor na posypanie
OSTATNÉ SUROVINY:
- tuk na vymastenie formy
Postup varenia:
- Formu s priemerom 20 cm vymastíme tukom a pomúčime. Bazalku rozmixujeme s olejom dohladka.
- Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, rozmixovanú bazalku, mlieko, sneh a jemne vymiešame hladké cesto.
- Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov približne na 45 minút. Či je cesto upečené, zistíme tak, že do koláča pichneme špajdľu. Ak je suchá, cesto je upečené. Ak sa cesto na špajdľu prilepí, dáme koláč dopiecť.
- Koláč necháme vychladnúť a pred podávaním vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a čerstvými malinami.
Vyživovacie hodnoty:
Cukry: 2gFosfor: 99mgHorčík: 13mgŽelezo: 2mgKyselina listová: 65µgCalcium: 70mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 289IUVlákniny: 1gKalórie: 213kcalDraslík: 117mgSodík: 42mgCholesterol: 25mgNasýtené tuky: 5gTuky: 9gProteíny: 5gSacharidy: 27gZinok: 1mg
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED