Recepty na obed Recepty na obed

Bazalkový koláč

150 gpráškový cukor 3 ksvajce 30 gčerstvá bazalka 100 mlolej Raciol bazalka 100 mlmlieko 1/2 balíčkaprášok do pečiva 200 ghladká múka 250 mlsmotana na šľahanie podľa chutičerstvé maliny podľa chutipráškový cukor na posypanie OSTATNÉ SUROVINY: tuk na vymastenie formy POSTUP 1Formu s priemerom 20 cm vymastíme tukom a pomúčime. Bazalku rozmixujeme s olejom dohladka. 2Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, rozmixovanú bazalku, mlieko, sneh a jemne vymiešame hladké cesto. 3Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov približne na 45 minút. Či je cesto upečené, zistíme tak, že do koláča pichneme špajdľu. Ak je suchá, cesto je upečené. Ak sa cesto na špajdľu prilepí, dáme koláč dopiecť. 4Koláč necháme vychladnúť a pred podávaním vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a čerstvými malinami.
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.  Inšpirujte sa receptami z Palmy, pri ktorých  výnimočnú chuť menu dodajú repkové oleje Raciol s bylinkami. 

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Bazalkový koláč
Keď sa vám podarí správne skombinovať chute, z obyčajného obeda či večere sa stane gurmánsky zážitok. Premeňte varenie a pečenie v kuchyni na zábavnú alchýmiu a nebojte sa experimentovať.  Inšpirujte sa receptami z Palmy, pri ktorých  výnimočnú chuť menu dodajú repkové oleje Raciol s bylinkami. 
ČAS PRÍPRAVY: 40 mins
ČAS VARENIA: 45 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 25 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 6 porcií
Kalórie: 213 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 150 g práškový cukor
  • 3 ks vajce
  • 30 g čerstvá bazalka
  • 100 ml olej Raciol bazalka
  • 100 ml mlieko
  • 1/2 balíčka prášok do pečiva
  • 200 g hladká múka
  • 250 ml smotana na šľahanie
  • podľa chuti čerstvé maliny
  • podľa chuti práškový cukor na posypanie

OSTATNÉ SUROVINY:

  • tuk na vymastenie formy

Postup varenia:
 

  • Formu s priemerom 20 cm vymastíme tukom a pomúčime. Bazalku rozmixujeme s olejom dohladka.
  • Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku, prášok do pečiva, rozmixovanú bazalku, mlieko, sneh a jemne vymiešame hladké cesto.
  • Cesto vylejeme do formy a dáme piecť na 180 stupňov približne na 45 minút. Či je cesto upečené, zistíme tak, že do koláča pichneme špajdľu. Ak je suchá, cesto je upečené. Ak sa cesto na špajdľu prilepí, dáme koláč dopiecť.
  • Koláč necháme vychladnúť a pred podávaním vrch ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a čerstvými malinami.

Vyživovacie hodnoty:

Cukry: 2gFosfor: 99mgHorčík: 13mgŽelezo: 2mgKyselina listová: 65µgCalcium: 70mgVitamín D: 1µgVitamín C: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín B6: 1mgVitamín A: 289IUVlákniny: 1gKalórie: 213kcalDraslík: 117mgSodík: 42mgCholesterol: 25mgNasýtené tuky: 5gTuky: 9gProteíny: 5gSacharidy: 27gZinok: 1mg
Kľúčové slovo: koláč
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
·
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.