Recepty na obed Recepty na obed

Batátovo-tekvicová nátierka

Batátovo-tekvicová nátierka
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Voňavá a krásne farebná nátierka z pečenej zeleniny.

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Batátovo-tekvicová nátierka
Voňavá a krásne farebná nátierka z pečenej zeleniny.
ČAS PRÍPRAVY: 10 mins
ČAS VARENIA: 30 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 40 mins
Porcie: 1 porcia
Kalórie: 3 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

  • 1/2 ks maslová tekvica
  • 1 ks sladký zemiak batát
  • trochu olivový olej
  • 1 KL mletá červená paprika
  • 1/2 KL škorica
  • 1 KL trstinový cukor
  • podľa chuti soľ mleté čierne korenie

Postup varenia:
 

  • Tekvicu prepolíme, polovicu vydlabem, ošúpeme a pokrájame na menšie kocky.
  • Sladký zemiak ošúpeme a pokrájame na kocky podobnej veľkosti ako pri tekvici.
  • Zeleninu rozložíme na plech, poprášime paprikou, škoricou, cukrom a dochutíme soľou a korením.
  • Nakoniec všetko pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 30 minút.
  • Zeleninu necháme vychladnúť na plechu a následne ju rozmixujeme alebo popučíme do nátierkovej konzistencie.
  • Ochutnáme a prípadne ešte dosolíme a zjemníme kvapkou oleja.
  • Podávame na hriankovanom pečive s plátkom syra a čerstvou zeleninou.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 3kcalSacharidy: 1gSodík: 1mgDraslík: 1mgCukry: 1gCalcium: 1mgŽelezo: 1mgHorčík: 1mgFosfor: 1mg
Kľúčové slovo: nátierka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
NÁTIERKY
   

Není povolené komentovať.