Recepty na obed Recepty na obed

Bábovka plnená citrónovým krémom

Bábovka plnená citrónovým krémom
                    Zdieľať Tweetni Pinterest WhatsApp

Impozantná v reze, očarujúca arómou a osviežujúca chuťou. Letne ladená bábovka, ktorú si zamiluje každý…

5 hviezdičiek a 1 hodnotenie
Bábovka plnená citrónovým krémom
Impozantná v reze, očarujúca arómou a osviežujúca chuťou. Letne ladená bábovka, ktorú si zamiluje každý…
ČAS PRÍPRAVY: 20 mins
ČAS VARENIA: 50 mins
0 mins
ČAS CELKOM: 1 hr 10 mins
Druh jedla: Desiata, Olovrant
Porcie: 10 porcií
Kalórie: 228 kcal

Suroviny – Ingrediencie:
  

CESTO:

  • 5 ks vajce
  • 200 g práškový cukor
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 150 ml slnečnicový olej
  • 250 g polohrubá múka
  • 1 balíček kypriaci prášok
  • trochu maslo na vymastenie
  • trochu múka na vysypanie formy

CITRÓNOVÝ KRÉM/PLNKA:

  • 30 g zmäknuté maslo
  • 250 g jemný tvaroh
  • 50 g práškový cukor
  • 1 PL hladká múka
  • 2 PL citrónová šťava
  • 1 KL strúhaná citrónová kôra
  • 1 ks vajce

CITRÓNOVÁ POLEVA:

  • 1 citrónová šťava
  • 1 PL horúca voda
  • 100 g práškový cukor

NA OZDOBU:

  • trochu plátky citróna
  • trochu mätové lístky

Postup varenia:
 

  • Na cesto si rozbijeme vajíčka a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý odložíme bokom.
  • Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penista, prilejeme olej a znovu vymiešame.
  • Múku zmiešame s práškom do pečiva a zamiešame k žĺtkovej zmesi. Cesto dokončíme jemným zapracovaním bielkového snehu.
  • Citrónový krém pripravíme vyšľahaním masla, tvarohu, cukru, múky, citrónovej šťavy, citrónovej kôry a celého vajíčka.
  • Do maslom vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy navrstvíme polovicu cesta, vrstvu citrónového krému a opäť zvyšné cesto.
  • Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 50 minút.
  • Jemne vychladnutú bábovku opatrne vyklopíme z formy a necháme úplne vychladnúť.
  • Na polevu si v miske zmiešame citrónovú šťavu a horúcu vodu, do ktorých postupne (po lyžiciach) zašľahávame preosiaty práškový cukor.
  • Povrch vychladnutej bábovky potom dekorujeme citrónovou polevou, tenkými plátkami citróna a lístkami mäty.

Vyživovacie hodnoty:

Kalórie: 228kcalSacharidy: 20gProteíny: 3gTuky: 15gNasýtené tuky: 1gTransmastné tuky: 1gCholesterol: 2mgSodík: 12mgDraslík: 43mgVlákniny: 1gCukry: 1gVitamín A: 6IUVitamín B6: 1mgVitamín B12: 1µgVitamín C: 6mgVitamín D: 1µgCalcium: 13mgKyselina listová: 47µgŽelezo: 1mgHorčík: 7mgFosfor: 32mgZinok: 1mg
Kľúčové slovo: Bábovka
Páči sa Vám naša stránka ?Pridajte si nás na Instagram: RECEPTY NA OBED
                           
Kľúčové slová:
                           
Kategórie receptov:
DEZERTY · Koláče
   

Není povolené komentovať.